Program våren 2021

Det går bra att betala inträde och lotterier med Swish nr 123 199 88 06.

PROGRAM VÅREN 2021

Huskvarna trädgårdsförening presenterar det preliminära programmet för våren 2021.

Vårens växtbyte

Söndagen 13 juni 15.00

Dags igen för det återkommande växtbytet då de flesta av oss kommer hem med mer än det vi bär dit. Vi byter växter, auktionerar ut rariteterna och avslutar med bakluckeloppis som vanligt.

Märk både växterna och dig själv.

Vägbeskrivning:
Från Esplanaden i Huskvarna, tag höger in på Drottninggatan, sedan vänster till Trädgårdsgatan.
Växtbytet hålls på Husqvarnas norra parkering

OBS. Endast för medlemmar!

Besök på ebeplant i Gränna

Måndagen 7 juni 15.00 - 19.00.

Vi är välkomna till ebeplant i Gränna. Var och en följer affärens regler, ingen samling på parkeringen.

Vi får 20% rabatt på det vi handlar under kvällen.

Föreningen ordnar ingen transport utan var och en åker själva. Samåk så mycket som Coronaläget tillåter.

Adress: Skiftesvägen 6, 563 31 Gränna

Trädgårdsbesök

Måndagen 21 juni 16.30 - 19.30

Vi är välkomna hem till Ida Raymondsson på Hagstensgatan 7 A Norrängen i Huskvarna. Så här skriver Ida om sin trädgård:

Varmt välkommen hem till mig, Ida Raymondson. Jag har en radhusträdgård på Norrängen. Här odlar jag sommarblommor för att kunna plocka vackra trädgårdsbuketter hela sommaren. Jag älskar pioner, vallmo, murgröna, magnolia och silverpäron. Så det, bland mycket annat, får ni uppleva i min trädgård. Jag berättar gärna om hur jag kallsår sommarblommor eller om ni har frågor om vår trädgård.

Trädgården är i olika nivåer, ca 600kvm. För att komma ner på nersidan finns en trappa i trädgården. Eller så får man ta sig runt utsidan ner för Fiskareliden och där finns en öppning i häcken. Först är det en trottoarkant, sen grus 1m och sedan våran trall/altan… jag tror man kan ta sig in där om man är rullstolsburen. Förutsatt att det inte står en bil parkerad utanför på gatan.

Dessutom säljer jag sommarbloms- och prydnadsgräsplantor för den som är intresserad. Allt är kallsått utomhus och uppdrivet av mig i min trädgård.

Just denna kväll får ni i föreningen köpa perenner/bienner för 30kr/planta och annueller för 20kr/planta.