Program hösten 2022

Huskvarna trädgårdsförening presenterar programmet för HÖSTEN 2022

Trädgårdsbesök på Bergsgatan 5

Onsdagen 24 augusti 18.00

Marie Louise linderholm har en spännande trdägård med stor nivåskillnad. Där finns ett vattenfall, mycket ätbart och många fina växter.

Bergsgatan 5 Huskvarna.

Tenhults naturbruksgymnasium

Tisdagen 6 september 2022 18.00

Christina Somnäs tar oss med på en guidad tur och visning av trädgården på Tenhults Lantbruksskola.

Samling vid huvudbyggnaden.

Växtbyte

Söndagen 18 september 2022 15.00

Dags igen för det återkommande växtbytet då de flesta av oss kommer hem med mer än det vi bär dit. Vi byter växter, auktionerar ut rariteterna och avslutar med bakluckeloppis som vanligt.

Sätt växterna i kruka och märk de med namn. Använd även din egen namnskylt då arrangemanget endast är för medlemmar.

Vägbeskrivning:
Från Esplanaden i Huskvarna, tag höger in på Drottninggatan, sedan vänster till Trädgårdsgatan.
Växtbytet hålls på Husqvarnas norra parkering

OBS. Endast för medlemmar!

Trädgårdsbesök i Furusjö

Torsdagen 22 september 2022 18.00

22 september 18.00 får vi göra ett besök hos Björn och Madeléne Svensson på Kullevägen 5 i Habo. De har nu byggt en jättestor damm på sin tomt och har ett vattenhjul på gång mellan den befintliga dammen och den nya.

Kullevägen 5, Habo

Älskade pelagoner

17 oktober 2022 19.00

Ragnhild Lorefors, länsansvarig på  Svenska Pelargonsällskapet och vår medlem Marie Magnusson berättar om pelargoner.

Vi får veta om pelargonernas ursprung och histora, alla olika sorter som finns och hur man tar hand om dem.

Skötsel, föryngring och övervintring.

Lite sticklingar kommer att finnas till försäljning

Plats: Equmeniakyrkan, Vintergatan 9, Huskvarn

Julsägner

Måndagen 28 november 2022 19.00

Berättarpedagog Mia Vikell från Sagobygden kommer till oss och berättar och inspirerar inför kommande julhelg. Temat är julsägner.

Lotter och julinspirerat fika som vanligt.

Årsmöte

Måndagen 30 januari 2023 håller vi årsmöte för verksamhetsåret 2022. Val av styrelse, beslut om årsavgift mm.

Vi byter fröer, tidningar och trädgårdsböcker.

Föreningen bjuder på fika.

Plats: Equmeniakyrkan, Vintergatan 9, Huskvarna